koffieautomaat

De beste koffieautomaat voor op kantoor vinden

Met een goede koffieautomaat op kantoor heb je het hele jaar door gegarandeerd goede koffie, en dat is belangrijk want goede koffie zorgt voor tevreden medewerkers. Koffieautomaten vind je vandaag de dag in veel verschillende soorten en maten, en helemaal een zakelijke koffiemachine moet uiteraard aan een hoop eisen voldoen. Toch blijkt dat vaak lastig, want door het bos aan koffieautomaten zie je soms de bomen niet meer. Want ga je voor alleen koffie en thee, of ook voor espresso’s en meer. En kies je dan voor een zakelijke met bij levering of eerder voor een simpele? Vragen waar je allemaal rekening mee moet houden, daarom helpen wij je met onderstaande tips. 

Let op de capaciteit van de koffieautomaat

Niet elke koffieautomaat kan evenveel koffie zetten. Een van de belangrijkste factoren hiervoor is de grootte van het waterreservoir en/of aansluiting. Hierdoor kunnen koffieautomaten heel snel, heel veel koffie zetten, of juist wat minder. Als je veel werknemers op kantoor hebt is het aan te raden voor een koffieautomaat te gaan met een hoge capaciteit. Zo heb je geen last van lange wachtrijen of andere problemen. Tevens kan je automaat hierdoor tevens ook sneller koffiezetten. Dit is fijn en scheelt tijd, want je hebt je werknemers natuurlijk liever aan het werk. Maar dit geldt allemaal niet alleen voor het waterreservoir, maar ook voor het koffiebonenreservoir. Bovendien zit er ook verschil in het aantal koppen dat tegelijkertijd gezet kan worden. 

Onderhoud aan, en toelevering regelen

Een grote koffieautomaat voor op kantoor vergt veel onderhoud. Dit is vaak lang niet altijd even gemakkelijk. Helemaal wanneer je de koffieautomaat zo lang mogelijk wilt gebruiken is het aan te raden om de automaat goed te laten onderhouden door een specialist. Dit kun je vaak met de leverancier regelen, bij grotere automaten is dit zeker aan te raden. Tevens zit je met de toelevering. Steeds meer moderne, grote automaten geven zelf aan wanneer ze nieuwe bonen of pads nodig hebben. Dat is makkelijk wanneer je niet steeds zelf nieuwe bonen wilt bestellen. De toelevering van bonen of andere benodigdheden kun je vaak ook met de leverancier regelen. 

Voorkeur voor koffie, en tevreden medewerkers

Om de beste zakelijke koffieautomaat voor bij jou op kantoor te vinden is het vooral van belang dat hij voldoet aan je wensen, en de wensen van de werknemers. Soms is er namelijk behoefte aan extra’s zoals espresso’s en meer. Wanneer je over een groot kantoor beschikt en de financiële mogelijkheden hebt is het aan te raden te gaan voor een  luxere koffieautomaat. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat dit de medewerkerstevredenheid verhoogt. Ook zorgt een koffie speciaal automaat er vaak voor dat mensen meer koffie drinken, en daardoor beter presteren.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *